Datecno Oy

Johtavan tason ratkaisut

Datecno Oy Etusivu    

 
Laskuttajalta asiakkaalle tietoverkkojen välityksellä lähetettäviä laskuja kutsutaan yleisnimellä verkkolaskuiksi. Verkkolaskuista käytetään myös nimeä sähköinen laskutus, tai E-lasku.

Finvoice on suomalaisten pankkien suosittelema verkkolaskun standardi. Finanssialan Keskusliiton (FKL) sivujen lisäksi  lisätietoja Finvoice verkkolaskusta löytyy myös pankkien www-sivuilta.

Finvoice verkkolaskuja voidaan lähettää kaikkiin suurimpiin pankkiryhmiin, Nordea, Sampo, OP-Pohjola, Säästöpankit, POP-pankkiryhmä, Itella Pankki jne.

Tekniseltä kannalta katsottuna Finvoice laskut ovat XML-tekstimuotoista, hierarkista tietoa, jota voidaan helposti käsitellä koneellisesti taloushallinnon ohjelmissa. Lisäksi laskuja voidaan katsella ruudulla ja tulostaa paperille internet selaimen avulla.

Finvoice sähköinen lasku, verkkolasku

Kaaviokuva Finvoice laskun reitistä laskuttajalta asiakkaalle.

Verkkolaskun tunnusomainen piirre on automaattisuus. Tämän vuoksi sähköpostitse liitetiedostoina lähetettävät PDF-dokumentiksi muunnetut laskukopiot eivät varsinaisesti ole verkkolaskuja. PDF-dokumentissa olevaa laskun teksti- ja numerotietoa ei voida suoraan koneellisesti siirtää  ja hyödyntää laskun vastaanottajan taloushallinnon järjestelmissä

 

Finvoice mallilaskuja

Testilasku XML-dokumenttina 

Tämä avautuu IE 5.00 ja sitä uudemmilla selainversioilla. Jos katsot IE-selaimessa Näytä  --> Ohjelmakoodi, niin näet myös verkkolaskun XML-muotoisen lähdekoodin.

Testilasku HTML-dokumenttina

Tässä vaihtoehdossa alkuperäistä XML-dokumenttia on edelleen muokattu ja muunnettu se internetselainten yleiseen HTML -muotoon. Tässä muodossa Finvoice verkkolasku on katseltavissa lähes kaikilla, myös vanhempaa versiota olevilla selainohjelmilla  kuten Netscape, Mozilla, Thunderbird, Opera ym. 

 

Dirika -yritysohjelma ja Finvoice verkkolaskut

Dirika yritysohjelman Laskutus -moduliin on saatavina lisätoimintona myös Finvoice verkkolaskujen luonti.  Laskut voidaan laskut tulostaa vanhaan malliin edelleenkin normaalisti paperille, ja tietyt laskut tai vaikka kaikkikin laskut voidaan myös valita lähetettäväksi Finvoice -verkkolaskuina.

Etusivu |  Dirika ohjelmat |  Kassaohjelma |  Demoversiot | 

2021 © Datecno Oy